Miten ulkoseinä kannattaa maalata?

Seinät tulee maalata saman tyyppisellä maalilla kuin ne on aiemminkin maalattu. Lue maalinvalmistajan ohjeet huolella.

Tauot maalausten välissä kannattaa ajoittaa niin, ettei seinään jää selkeitä rajoja. Maalaa kerralla aina esim. seuraavan ikkunaan asti.

Maalaa seinät ensin, ja vasta sitten ikkunapuitteet ja reunalaudat toisen värisellä maalilla. Tuulilevy ja aluskatto kannattaa kuitenkin maalata ennen seinien maalausta, ettei maalia valu pitkin seiniä.

Pyyhi maaliroiskeet heti pois, ennen kuin ne ehtivät kuivua.

Lähettyvillä kannattaa aina olla rättejä ja riepuja.

1. Pohjusta huolella

Ulkolaudoituksen päädyt ja muut säänvaihteluille alttiit osat kannattaa käsitellä huolella niin, että pohjustepuunsuoja todellakin imeytyy puuhun. Elite patterisivellin soveltuu tähän työhön erinomaisesti.

2. Suojaa ruosteelta

Käsittele ruosteiset naulat, mikäli aiot maalata vaalealla värisävyllä. Muutoin ne voivat värjätä seinälaudan. Hio ensin, ja maalaa sitten ruosteenestomaalilla.

3. Ponttipaneelin maalaus

Tuore ponttipaneeli kutistuu kuivuessaan. Maalaa paneelit kerran ennen seinälle asettamista, niin pontin liitoskohtia ei tarvitse maalata uudelleen.

4. Älä pihistä maalissa

Sivellin kuluu, jos höyläämätöntä puuta maalaa ohuelti. Ota maalia paksulti ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi kunnon ulkomaalisiveltimellä.

5. Kuultomaaleja koskeva sääntö

Kuultomaaleja maalataan alhaalta ylöspäin, yksi lauta koko pituudeltaan kerrallaan. Muuten lautaan jää tummempia ylivetokohtia.

6. Yksinkertainen tapa suojata

Ikkunakarmeja voi maalauksen aikana suojata leveällä levityslastalla. Näin eri väristä seinämaalia ei pääse puitteisiin. Muista puhdistaa levityslastaa usein.