Värikkäät jakkarat

Jakkarat on helposti sijoitettavissa ja siirrettävissä, jos tarvitsee lisää istuma- tai laskutilaa. Yhtä helposti ne saa pinotuksi syrjään, kun niitä ei enää tarvita. Julialta löytyi useampi maalaamaton puujakkara, jotka kaipasivat uutta ilmettä. Tavoitteena oli, että jakkaroista tulisi asunnon sisustukseen sopiva upea lisä, ja siksi Julia maalasi istuinosat ja jalat eri sävyin ja kuvioin. Työhön hän käytti pelkästään sivellintä, maskeerausteippiä, hiomasientä ja mikrokuituliinaa.

1. Esityö

Julia aloitti hiomalla istuinosat ja jalat Mirkan hiomasienellä. Puupinnoille jääneen hiomapölyn hän pyyhki pois mikrokuituliinalla.

2. Kuviot

Kuvioiden pohjana oli yksinkertainen luonnos. Julia jakoi jakkaran jalat eri kuvion osiin maskeerausteipin avulla. Muutamiin istuinosiin tuli ruutukuviointi. Jotta ruutukuvion rajauksista tulisi hyvät, hän käytti eri levyisiä tesa Precision Indoor -teippejä: 38 mm:n levyistä isuimiin ja jalkoihin, ja 19 mm:n levyistä istuimen kapeisiin reunoihin.

3. Maalaus

Ensin Julia pohjamaalasi jakkarat ja antoi maalin kuivua. Tämän jälkeen hän maalasi jakkarat kalustemaalilla. Työhön kän käytti Platinumin vinoa lakkasivellintä. Teipit hän poisti heti viimeisten siveltimienvetojen jälkeen.