Vahvat värit pehmeisiin tyynyihin.

Monet meistä ovat varmasti joskus maalanneet vanhan tuolin, kaapin tai muita huonekaluja uudella värisävyllä. Tyynynpäällisten maalausta moni meistä ei ehkä ole vielä kokeillutkaan. Työ vaatii hieman huolellisuutta ja mielikuvitusta, jotta lopputuloksesta tulisi hieno. Julia käyttää tekstiilimaalaukseen soveltuvia värejä ja maalaa tyynynpäälliset telalla. Näin niihin tulee heti uusi, oma tyylinsä. Vanhan tyynynpäällisen voi uudistaa melko yksikertaisin keinoin.

2. Esivalmistelu

Kun maalaat yhtä puolta tyynystä, tunkeutuu maalia helposti kankaan läpi päällisen takapuolelle. Siksi Julia on laittanut suojamuovin päällisen sisäpuolelle.

3. Maalaus

Kangasmaali telataan kankaalle. Hyvällä maskeerausteipillä saa aikaan terävät rajaukset ja kun Julia käyttää sabluunoja, painaa hän ne tiiviisti kangasta vasten, jottei maali pääse sabluunan alle. Teipit ja sabluunat poistetaan heti maalauksen jälkeen ja maalin annetaan kuivua. Lue tekstiilimaalin kyljestä ohjeet, kuinka maali saadaan pysymään tyynynpäällisessä, ja toimi sen mukaan. Sitten voitkin jo käyttää päällisiäsi.