Omaleimaiset ruukut.

Yksinkertainen tapa koristaa niin ulko- kuin sisätilaa on maalata ruukut. Julialla on tässä kahta eri kokoista saviruukkua, jotka hänen olisi tarkoitus maalata kahdella eri tapaa: erilevyisin raidoin ja yhtenäisin kolmikulmioin. Kuviot ja värisävyt voi toki valita oman makunsa mukaan. Julia on valinnut tähän työhön kullan, turkoosin ja valkoisen sävyt.

1. Esivalmistelut

Jotta lopputuloksesta tulisi hyvä, täytyy maalattavan pinnan olla kunnossa. Siksi ruukut tulee pestä ja kuivata ennen kuin voit aloittaa maalauksen. Suojaa pöytä, jonka päällä aiot maalata, muovilla.

Julia käyttää tesa Precision maskeerausteippiä saadakseen tarkat rajaukset. Teippi tulee painaa kunnolla kiinni ruukkuun. Se saa mielellään myös ulottua ruukun reunojen yli.

2. Ruukkujen maalaus

Kun rajausteipit on saatu kunnolla paikoilleen, Julia maalaa ruukut kahteen kertaan pienellä Platinum ovaalisiveltimellä. Teipit hän irrottaa heti maalauksen päätyttyä ennen kuin maali ehtii kuivua.

3. Nimikylttien maalaus

Kun ruukut on maalattu, on aika maalata kasvien nimikyltit. Maalaa kyltit kahteen kertaan ikkunamaalilla. Platinumin vino sivellin sopii tähän hyvin. Kun maali on kuivunut kirjoita kasvien tai yrttien nimet tussilla. Sen jälkeen ne voikin sijoittaa ruukkuihin.

VINKKI! Laita nimikyltin multaan sijoitettavaan päähän pieni pala teippiä, niin voit pitää kiinni kepistä, kun maalaat sitä ilman, että tuhrit käsiä.