Pöydän maalaus vaihe vaiheelta

Itse tehdyn pöydän ääreen on mukava istahtaa. Julia otti talteen löytämänsä laudanpätkät ja antoi siveltimen viuhua. Lopputuloksena syntyi värikäs ruokapöytä, joka on maalattu kullan, ajopuun harmaan, valkoisen ja turkoosin sävyin.

Kauniit värit kutsuvat pöytään.

Ruokapöytä kokoaa ihmiset yhteen niin juhlapäivinä kuin arkenakin. Sen ääreen tulee olla mukava istahtaa. Julia tavoitteli tuota viihtyvyyden tunnetta, ja löysi sen yhdistämällä kahta kuultomaalia ja kolmea eri värisävyä. Kuultomaaleista ajopuun harmaa ja aqua tuovat kauniisti esiin puun luonnollisen rakenteen ja syyt. Kolme muuta värisävyä - kulta, turkoosi ja valkoinen - vetävät huomion puoleensa juuri sopivassa suhteessa, samalla kun ne yhdessä saavan aikaan kutsuvan vaikutelman.

1. Pohjusta

Ennen kuin puupintaa voi kuulto- tai pohjamaalata, tulee se pohjustaa huolella. Julia puhdisti laudat kuivalla, karkeapintaisella mikrokuituliinalla, joka kerää itseensä pieniä ja hieman isompiakin hiukkasia. Tämän jälkeen eri värisävyin maalattavat pinnat rajataan maalarinteipillä. Näin rajakohdasta tulee tarkka. Lattialle kannattaa levittää suoja, jotta maalia ei roisku joka paikkaan.

Täältä löydät piirustukset Julian tekemään pöytään ja listan maaleista, joita hän käytti.

2. Maalaa

Julia aloittaa työn kuultomaalattavilta pinnoilta, ja maalaa koko ajan pitkin vedoin. Jotta maalipintaan ei jäisi raitoja tai siveltimenjälkiä, viimeistelee hän pinnan yhdellä pitkällä vedolla. Maalarinteipit hän poistaa heti, ja antaa maalin kuivua. Tavallisesti riittää, kun pinnan kuultomaalaa kerran. Jos haluaa saada aikaan peittävämmän pinnan, voi saman kohdan maalata kertaalleen. Tässä käytettiin Elite lakkasivellintä, joka soveltuu erityisen hyvin kuultomaalaukseen.

Tämän jälkeen Julia pohjamaalasi ne pinnat, jotka oli tarkoitus peittomaalata eri värisävyin. Peittomaalauksen hän teki kahteen kertaan. Työvaiheet toistuivat joka värisävyn kohdalla. Lopuksi hän poisti maalarinteipit ja antoi maalipintojen kuivua. Koska pöytä oli tarkoitus sijoittaa ulos, peittomaalina käytettiin ikkunamaalia, joka antaa pöydälle kestävämmän pinnan. Jotta rajauksesta tulisi mahdollisimman tarkka, käytettiin rajaukseen tesa Percision –maalarinteippiä, ja upean jäljen aikaansaamiseksi peittomaalaukseen Platinum-sarjan vinoa lakkasivellintä.

3. Pöydän kokoaminen

Käännä maalatut laudat ylösalaisin ja kiinnitä ne poikittaisin laudoin yhteen. Kun pöytälaudat on ruuvattu kiinni aluslautaan, aseta pöytälevy kahden maalatun pukkijalan päälle.

VINKKI! Jos haluat, että pöytä näyttää valmiiksi hieman kuluneelta tai rustiikkiselta, voi pöydän pinnan hioa esim. hiomakorkilla, kun maali on kunnolla kuivunut. Hiottu pöytä kannatta kuitenkin sijoittaa suojaisaan, katettuun paikaan, sillä hionta ei suojaa pöytää yhtä hyvin säänvaihteluilta.