Laatikkohyllystön rakentaminen ja maalaus

Eri kokoisia puulaatikoita, hyvät maalaustyövälineet ja maalia -muuta ei Julian laatikkoprojektiin tarvitakkaan. Jokainen voi itse päättää oman makunsa ja mieltymystensä mukaan, miten laatikot maalaa ja pinoaa ne valmiiksi hyllstöksi. Työtä helpottaaksesi sinun kannattaa kuitenkin ensin tehdä jonkinlainen maalaussuunnitelma. Julia valitsi väreiksi puun, valkoisen, harmaan, hieman vaaleamman sinisen sekä vihreän eri sävyjä. Näistä syntyi hieno säilytyskokonaisuus, joka on helppo pinota ja järjestää uudelleen sen mukaan, millaisen fiiliksen huoneeseen haluaa.

1. Esityö

Esityöllä on lopputuloksen kannalta suuri merkitys. Julia aloitti hiomalla laatikot puun syiden suuntaisesti, jotta maali varmasti tarttuisi laatikon pintaan. Yhtä tärkeää on puhdistaa laatikot kunnolla hiontapölystä ennen maalausta. Pölyä itseensä keräävä mikrokuituliina poistaa tehokkaasti pölyä, likaa ja muita laikkuja.

Vinkki!

Maalaamisessa ja hionnassa on yksi erittäin tärkeä seikka - molemmat tulee tehdä puun syiden suuntaisesti.

2. Maskeeraus

Laatikot oli tarkoitus saada eri näköisiksi käyttämällä erilaisia värisävyjä. Jotkut laatikoista Julia maalasi sekä sisä- että ulkopuolelta, joidenkin sisäpuolen hän jätti maalaamatta ja jotkut laatikoista hän maalasi vain pohjastaan. Jotta laatikon reunat olisivat maalauksen jälkeet terävät ja hienot, hän käytti rajaukseen tesan Precision Indoor -teippiä.

3. Pohjamaalaus

Först grundmålar Julia de ytor som sedan ska täckmålas. En Elite miniroller för extrafina underlag används till de lite större ytorna och Elite lackpensel till kanter, hörn och ytor som är svåra att komma åt.

Vinkki!

Julia löi naulat laatikon alustaan. Kun laatikon kääntää naulojen varaan seisomaan, sujuu laatikon reunojen maalaus helposti ja siististi.

4. Maalaus

Kun pohjamaali on kuivunut, voi pinnat maalata kalustemaalilla kahteen kertaan. Platinumin vinolla lakkasiveltimellä laatikon sisänurkkien rajaus ja pohjan maalaus käy tarkasti. Sileille pinnoille tarkoitetulla Elite minitelalla maalaat isommat pinnat. Kun maalausjälki on viimeistelty siveltimenvedoin, irrotetaan teipit ja laatikot saavat kuivua ennen käyttöönottoa.